Przepis na przepyszne udka z kurczaka z tequilą!

Trzeba przyznać, że udka z kurczaka, które podasz dzisiaj na obiad, wcale nie muszą wyglądać tak jak zawsze. W związku z tym zaskocz wszystkich tym, jaka jesteś kreatywna w kuchni i udowodnij, że nawet pospolite kurze udko, może stać się arcydziełem. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, w jaki sposób należy przygotować udka z kurczaka z tequilą! Przeczytaj go koniecznie!
 

Udka z kurczaka z tequilą – czyli wszystko to, co powinieneś o nich wiedzieć!
Zacznijmy od tego, że wystarczy nieco fantazji, szczerych chęci i nieprzeciętnych dodatków. Jednak zanim na dobre zaczniesz gotować, sprawdź, czy masz w domu wszystkie niezbędne składniki – w tym koniecznie tequilę, której smak nadaje ton ten potrawie. Bardzo ważne jest, aby udka uprzednio wyluzować, a więc pozbyć się wszystkich kości, ponieważ dzięki temu łatwiej będzie pokroić udka. Przede wszystkim sok z cytrusów dodany do marynaty nada orzeźwiającego smaku i aromatu. Natomiast latynoamerykańskie klimaty zawitają w twoim domu dzięki dodatkowi warzywnemu – świeża pomidorowa salsa zwieńczy dzieło. Mało tego, kwaśna śmietana z kolei zrównoważy ostre akcenty tego dania. Do dzieła!!
 

Składniki niezbędne do przygotowania pysznego udka z kurczaka z tequilą
Zanim zabierzesz się za przygotowanie pysznego udka z kurczaka z tequilą musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. Przede wszystkim w Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: podudzie z kurczaka wyluzowane bez kości z skórą ­ 8 sztuk, Bulion na włoszczyźnie Knorr ­ 1 sztuka, dwie łyżki koncentratu pomidorowego, pół szklanki tequili, dwie limonki, dwie pomarańcze, szczypta pieprzu Cayenne, łyżka cukru, pęczek świeżej kolendry oraz pół szklanki oleju. Poza tym koniecznie powinieneś zaopatrzyć się w takie produkty jak: cztery pomidory, jedną, czerwoną paprykę, świeżą kolendrę, sól i pieprz do smaku, cytryna oraz gęsta, kwaśna śmietana. Gdy upewnisz się, że masz wszystkie niezbędne składniki pora zabrać się za przygotowywanie pysznego udka z kurczaka z tequilą!
 

Przygotowanie pysznego udka z kurczaka z tequilą!!
Przede wszystkim najpierw Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem. Potem dodaj koncentrat pomidorowy, tequilę, skórki i sok z cytrusów, pieprz cayenne, cukier i posiekaną kolendrę. Gdy to zrobisz to udka z kurczaka zamarynuj w przygotowanej paście i pozostaw na co najmniej 2 godziny w lodówce. Następnie mięso grilluj około 12­15 minut często obracając, skórka powinna być chrupiąca. Całość podawaj z salsą pomidorową i kwaśną śmietaną. Jeżeli chodzi o przepis na salce to pomidory, paprykę i kolendrę posiekaj. Potem dodaj sok z cytryny oraz przyprawy i wymieszaj. Następnie salsę pomidorową oraz śmietanę przełóż do małych miseczek i podawaj do grillowanych mięs. I gotowe! Ciesz się wyśmienitym smakiem pysznego udka z kurczaka z tequilą razem z najbliższymi! Smacznego!